Az év első 24 órás versenyét Roós András kezdte a Corvette C7 DP volánjánál. Néhány kisebb incidenstől, karcolástól, horpadástól eltekintve az autót jó állapotban adta át Eke Dávidnak.

Volt egy két apróbb hibám az első 4 órás etapomban, de ettől függetlenül elégedett vagyok mind a saját, mind a csapattársak teljesítményével. Mindenki nagyon ügyesen ment, és mint tudjuk, aki ezeken a versenyeken ép autóval végig tud érni, az valószínűleg már nem fog rossz helyen végezni. Mi ezt teljesítettük is, és meglett a gyümölcse. Nagyon boldog vagyok!

(Roós András)

A csapat 4 óra után második helyen állt. Eke magabiztos és hibamentes három órás etapja után érkezett Szabó László. Bár az első helyezett csapat gyorsabb tempót autózott, a srácok jobb átlag fogyasztásuk miatt stratégiai előnybe kerültek. Ez nyomást helyezett az élen álló csapatra, amely emiatt (is) balesetbe keveredett, így Tóth Dávid már az első helyen vette át a volánt.

Szinte teljesen ismeretlen autóval vártam a 24 órás futamot. Futottunk néhány gyakorló, sprint versenyt, ezeken sajnos elég sok hibával mentem, úgyhogy hatalmas teher volt a vállaimon emiatt. Aztán eljött a verseny napja, és hirtelen minden megváltozott, sikerült stabilan, komolyabb hiba nélkül vezetnem. Hatalmas élmény volt ilyen jó társaságban versenyezni. Külön köszönet mindazoknak, akik szurkoltak nekünk!

(Szabó László)

Dávid nagyszerű tempót hozott az éjjel, így elég megnyugtató előnyt autózott ki a többieknek. Féltávnál több, mint egy perces különbség birtokában ülhetett vissza az autóba Roós András.

Jól éreztem magam, és a 8 etapom alatt (ami kb. 6 óra vezetést jelentett) nagyon kevés incidenst szereztem, aminek külön örülök. Egy kisebb ütközésem volt egy DP-vel, amit sajnálok, de ezen kívül minden gördülékenyen zajlott.

(Tóth Dávid)

Napfelkeltekor a kvartett már körelőnyben volt, és nem is engedte ki a kezéből az első helyet. A WannaBEE SRT – PRO csapat végül 3 körös, magabiztos győzelemmel zárta a daytonai 24 órás versenyt.

 

Nagyon jó volt a csapat, kifejezetten jó érzés hogy végre sikerült befejezni a versenyt a megérdemelt helyen ennyi év után… ja és foxteee is jó volt. (aki látta a streamet érteni fogja)

(Eke Dávid)

A verseny teljes egészében visszanézhető itt:

Szomorú hírek az éjszaka folyamán

A Ford GTE-vel versenyző felállásnak sajnos nem volt szerencséje ezen a versenyen. Az Abordán Armand, Horváth André, Módos János, Reményi Balázs és Spiczmüller Richárd, alkotta ötös sorsa már a verseny korai szakaszában megpecsételődött, amikor a PCDC-s Soren Eriksen kiütötte a Ford futóművét. Tette mindezt megmagyarázhatatlan módon egy GT3-as Mercedes volánja mögül.

Az eset előtt csapatunk pilótája is értetlenül áll:

Sajnos az egész versenyen jellemző volt a GT3-as mezőnyre, hogy blokkolták a GTE autókat, itt is ez volt a helyzet. Az oválra ráfordító balosban próbáltam megelőzni Eriksent. Az előzés után eltalálta az autóm bal hátulját, majd miután kiforgatott, még két alkalommal nekem jött nagyjából 20 méteren belül. Az utolsó ütközésnél telibetrafálta a bal első futóművet, összesen kicsit több mint 15 perces javításra kényszerültünk. Sajnos a sérüléseket nem lehetett teljesen megjavítani.

(Spiczmüller Richárd)

Ezek után körönként körülbelül egy másodperccel volt lassabb az autó, viszont a sérülés következtében a fogyasztás is megnőtt, így a spórolásra épülő taktikát lehetetlen volt tovább vinni, pedig jól láthatóan működött volna.

A győzelemért vívott csatát feladva rótta a köröket a csapat tovább, de amikor tisztán látszott, hogy a javítás alatt összeszedett hátrányt érdemben nem lehet ledolgozni, akkor megszületett a döntés, hogy itt a vége.

Én vetettem fel a srácoknak, hogy nincs értelme tovább folytatni. Ez volt az első 24 órás verseny, amelyet feladtunk, de úgy éreztük, hogy ilyen hátrányból a törött autóval nem szeretnénk tovább vergődni. Mindenki lefutotta a rá eső rész felét és utána leparkoltuk a Fordot.

(Módos János)

Persze azért volt pozitívuma is a futamnak. Armand bemutatkozása remekül sikerült, stabilan autózott az első 24 órás versenyén. Horváth André és Reményi Balázs is kiváló tempót jöttek a körülményekhez képest és hiba nélkül teljesítették az etpajaikat. A taktika is tökéletesnek bizonyult, de ezt most sajnos nem tudta megmutatni a csapat a nagyérdeműnek.